Schilderbedrijf van de Looy bv

Geschiedenis

Bert sr. Ambachtsschool 1950

Neel bij bedrijfsauto 1968

Project Gemeente Werken Veldhoven rond 1970

De geschiedenis van Schildersbedrijf van de Looy BV begint in de vorige eeuw bij Neeltje van de Looy. Als vader van 9 kinderen en eigenaar van een biljartcafé op de Kapelstraat in Meerveldhoven, ging Neeltje overdag schilderen met de bakfiets. Zijn zoon Bert ging later naar de Ambachtsschool te Eindhoven, leerde hier het schildersvak en haalde zijn ondernemerspapieren. Samen startte zij op 1 januari 1958 officieel Schildersbedrijf C. v/d Looy & Zn.

Volgens de oude handgeschreven kasboeken kwam er direct personeel in dienst en werd er geïnvesteerd in ladders, overalls, werkschoenen en een bromfiets voor de zaak. Het loon lag toentertijd rond de € 1,00 per uur, een blik verf wit van Sikkens kosten slechts € 2,10 en de terpentine ging voor € 0,15 per liter over de toonbank.

Bert trouwde en het bedrijf verhuisde naar een nieuwbouwwoning aan de Mr. Rijkenstraat 1 in Veldhoven-Dorp. Toen begin jaren ’80 industrieterrein “De Run” werd geopend nam hij de grote stap en bouwde hier het huidige bedrijfspand. Zijn zonen Neel en Han gingen naar de opleiding “Meesterschilder” op de Schilderschool te Boxtel en in 1985 kwam Neel in dienst en 2 jaar later Han. Beide maakte kennis met alle facetten van het bedrijf.

Door de jaren heen is er veel verandert maar het schildersvak blijft nog steeds een mooi ambacht. Met bijna 60 jaar ervaring is Schildersbedrijf van de Looy BV een traditioneel familiebedrijf waar opleiding, service en kwaliteit belangrijk zijn en waar de medewerkers een hecht team vormen. Een mooie erfenis van Neeltje en Bert van de Looy.