Schilderbedrijf van de Looy bv

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN (MVO)

In de huidige economie is steeds meer aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) Dit is natuurlijk niet helemaal nieuw maar de nadruk ligt tegenwoordig vooral op duurzaam-, groen- en sociaalgebied. Met de huidige media kunnen wij onze ogen niet meer sluiten voor wat er om ons heen en in de wereld gebeurd. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een enorm ruim begrip dat zowel binnen als buiten een organisatie toepasbaar is. Hoe ga je om met energie? waar komen je producten vandaan en zijn deze verantwoord? hoe zit het met de duurzaamheid? en zijn er zaken die verbetert kunnen worden etc. etc.

Schilderscool Nuenen

Binnen Schildersbedrijf van de Looy BV ligt de aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen niet alleen bij de onderneming zelf maar ook bij de toekomst. Schilderen is een traditioneel beroep en een goede opleiding voor jongeren is erg belangrijk. Daarom is Schildersbedrijf van de Looy BV zeer actief betrokken bij de opleiding Schilderscool te Nuenen. Een moderne en praktijk gerichte opleiding voor het mooie schildersvak. Zie ook schilderscool.nl.

Playing for Succes Eindhoven

Regionaal steunt Schildersbedrijf van de Looy BV als partner het project Playing for Success bij PSV in Eindhoven. Dit is een groot landelijk project dat in diverse steden kinderen en jongeren helpen die een “steuntje in de rug” kunnen gebruiken om hun ontwikkelingskansen te vergroten. Door de kinderen en jongeren meer zelfvertrouwen te geven, te motiveren en te laten samen werken krijgen ze de kans meer rendement te behalen op school. Zie ook playingforsuccesseindhoven.nl.

Ronald McDonald Huis Veldhoven

In Veldhoven is Schildersbedrijf van de Looy BV lid van de “Club van 52″ bij het Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant en sponsert hiermee zowel in geld als natura. Het Ronald McDonald Huis in Veldhoven ontvangt “geen” overheidssteun en is geheel afhankelijk van donaties, sponsorbijdragen en acties. Het huis ligt naast het Máxima Medisch Centrum en geeft families de gelegenheid dicht bij elkaar te kunnen blijven als een kind ernstig ziek in het ziekenhuis ligt. Zie ook kinderfonds.nl.